úterý 12. února 2013

Užívám si!

Posledních pár dnů a možná týdnů, probíhá u nás úplně v poklidu, nic moc se neděje, řeklo by se nuda, ale ne pro mě. Jsem ráda za dny bez smutných zpráv, bez extrémů a strachu. 

A tak si je užívám!

Užívám si Pilates a hlavně skvělé lidi, kteří na něj ke mně chodí. Díky souvislému kurzu můžu konečně systematicky pracovat na jejich pokroku. Proto se pečlivě a ráda na každou hodinu připravuju.

V každé hodině se cítím, jako kdybych mozek odpojila od vnějšího světa, a díky tomu mi cvičení dělá dobře nejen na těle.


Plánujeme svatební cestu - stává se ze mě profík v hledání levného ubytování a zkoumání městské hromadné dopravy západoamerických měst :-). Cestovku nebrat! Internet ví všechno a takhle je to žúžo dobrodrůžo!



Potěšily mě malé osobní dárky k svátku. Z hrnečku od švagrové jsem byla unešená. (Market, pralinky byly taky úchvatný, ale dlouho nevydržely :-))



V sobotu jsem asi po osmnácti letech hrála badminton. No to byla legrace! :-) A po sportu jsme šli doplnit síly do řecké restaurace v Písku. Doporučuju se zastavit, pokud pojedete někdy kolem.


A taky jsem (snad) rozdávala trochu radost já. Starší synovec dostal ke třetím narozeninám knížku s pohádkami na dobrou noc a ještě jednu se známými lidovými písničkami. Medvídek hajá s mladším synovcem. A přibyla ještě Zajda podle super návodu od DROPS Design. Přesně jak tvrdí: "Fun to make - nice to give away!"


Zajošku dostala rok a půl stará holčička mé kamarádky. Skoro bych malou Terezku nepoznala. O víkendu jsme se potkaly na masopustu a nejen, že děsně vyrostla, ale byla dokonale maskovaná jako malinkaté prasátko :-) Totálně k sežrání! Zajíček se jí evidentně líbil - ucho prý chutná nejlíp :-D



Já plstím!!! A může za to Simča :-)  Simonko děkuju, bez Tebe bych se k plstění asi nedostala! Už nevím, který Tvůj "plstěný" příspěvěk jsem viděla jako první, ale jsem si jistá, že mě dostaly tyhle růžovky. Super barva!

Asi poznáte, na co se chystám :o)



Dneska si užívám i dárky z výměny. Od Marušky jsem dostala krásné látkové výrobky a kožené šperky. Zrovna včera jsem špačkovala nad rozbitým šitíčkem, že mi z něj padají jehly, a dneska přišel srdíčkový jehelníček. Jako nazavolanou! Nůžky se v pouzdře zabydlely skoro samy :-) Nejvíc mě ale potěšilo osobní přáníčko "pro Verunku". Moc děkuju Maruško!



Na závěr mám pro vás docela jednoduchý návod na Valentýnské srdce. Podobné jsem viděla v hobby obchodě, kostra byla ze silného drátu a omotané bylo nejpíš papírovou šňůrkou. Nestálo moc, ale věděla jsem, že větší radost mi udělá doma vyrobené. A tak v obchůdku zůstalo a já už cestou autobusem vymýšlela jak ho doma zbastlit.

Potřebujete jen kus kartonu, a papírové ruličky na pletení z papíru. Pěkný návod na ruličky třeba zde. Ruličky dělám nejraději z létáků Globus, mají široký bílý okraj, takže pak pod barvou neprosvítá žádný tisk. Je to zadarmo a ještě vám materiál donesou až do schránky. Co víc si přát? :o)


Na karton jsem obkreslila velkou srdíčkovou vykrajovačku (jde to i bez ní, od ruky) a kolem ní nakreslila ještě jedno asi o 3 cm větší srdce. Obě srdce jsem vystřihla, zbyl mi tedy jen široký rámeček. Z jedné strany jsem ho natřela bílou akrylovou barvou a nechala přes noc uschnout. Druhou stranu (záda) natírat nemusíte.
Začátek ruličky jsem tavnou pistolí přilepila na zadní stranu kartonu a začala ohýbat. Úplně náhodně, tak jak se rulička zlomila podle okraje srdíčka. Konec ruličky jsem opět přilepila na zadní straně. Další ruličkou můžete začít kdekoli, nemusí navazovat na tu předchozí. Důležité je, aby se rovnoměrně zaplnila celá plocha a ruličky se křížily náhodně.
Teď už jen musím vymyslet kam s ním.

Přeju Vám, ať si užijete dnešní večer. Užijte si dnešní noc a zítřejší den. A každý den po něm!

Verča









12 komentářů:

  1. No kde skôr začať!
    Pilates! ooo, moja zatiaľ nevyvinutá láska. Len tak doma, amatérsky, ale s radosťou. Prečo si tak ďaleko! Chodila by som :) U nás v meste to nie je :( Ale príde čas... :)

    Plstíš prekráááásne, to srdénko je nádherné, teším sa na tvoj štvrtkový príspevok!

    Srdénko motané je tiež krásne, tieto veci sa mi páčia veľmi, zatiaľ som nerobila.

    A svadobná cesta, parádny nápad! Na koľko idete a kedy idete? A aký je plán? :)

    Idem si užívať noc, papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S DVD-čkem doma na koberci jsem začínala i já. Už je to 5 let a nadšení mě stále neopouští. Přeju Ti ať se u vás brzy najde dobrý instruktor! Anebo si udělej kurz sama :o)

      Včera jsem kuličky i srdíčka podle Tvé rady "omydlila" jen tak v dlaních a hned to vypadá lépe. Díky za tip! ;o)

      Pa V.

      Vymazat
  2. Pěknou reportáž jsi nám připravila:-)
    A děkuji za návštěvu ♥
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, k Tobě já vždycky ráda zajdu. Podívat se na krásné šití nebo na vtipné fotky z Tvého běžného života.
      Ještě jednou díky za tu výměnu! Pro mě už je bohužel u konce, ale těším se na nějakou další. Pokud bude, máš mě tam hned! ;-)
      V.

      Vymazat
  3. Verčo, tolik jsi toho vtěsnala do jednoho příspěvku - háčkovaná zajoška - perfektní, plstění Ti jde také výborně, papírové pletení se teď nevěnuji, ale materiálu mám stále dost. Dostala jsi krásný dárek od Marušky, plánování svatební cesty- přeji, ať vše klapne jak má, hezký den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marcelko, dělám to co chci a co mě baví a snad je to na výsledcích i vidět :-) Díky za chválu a za přání! Určitě to bude zážitek na celý život. Jsem vděčná, že je pro nás taková cesta možná.
      I Tobě pěkný den!
      V.

      Vymazat
  4. Verunko, moc ti ten klid přeji! My mám docela rušné dny a malý pohov bych si tedy fakt dala. Užívej si to a hezky se těš na cestu!
    Háčkování jako vždy perfektní!
    A minulý týden jsem ti zapomněla popřát k svátku - tak dodatečně, všechno nej!
    Měj se! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuju za přání. Přijímám i ta dodatečná. Kdykoli a jakákoli :-)

      Vymazat
  5. Verunko, prý "klidný týden" ....vedení kurzu pilates, plánování svatební cesty, tvůj svátek, badminton, háčkovaný zajda, plstění a výroba srdíčka z papírových ruliček .... to chci vidět, jak vypadá ten "hektický" :o):o):o) Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou přece samé radosti :-) A čím je jich víc, tím líp! Ráda se neustále na něco těším, tak pořád něco vymýšlím a plánuju.
      A taky neumím sedět třeba u televize jen tak nečinně. Hned štrachám v košíku a než se naděju už něco šmodrchám.
      No a výsledky vidíš tady :-)

      Vymazat
  6. Verunko, ha to zni primo bajecne :o) To plsteni ti zavidim, to neumim... A Ameriku taky, urcite doporucuji Bryce Canyon (tam je lodge, kde se da prespat - uzasne krasne okoli), Mesa verde v Coloradu (indianske vesnice vestavene do skal)a pak samozrejme Yosemite s mamutimy stromy a Frisco (i kdyz to uz mas dle prospektu naplanovano) a jeste taky Las Vegas (to je tak uhozene, ze se to proste videt musi...) Krasneho Valentynka, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, plstění už nemůže být jednoduššíi. Aspoň já mám ten pocit. Prostě jsem to zkusila a už jsem naprosto pohlcena...
      Díky za tipy, něco z toho už máme v itineráři ;-)
      A Las Vegas - rozhodně souhlasím. Kde jinde uvidíš vedle sebe Eiffelovku, vybuchující sopku a pyramidy? :-)))
      I Tobě krásného Valentýna!
      V.

      Vymazat

Potěší mě každý Váš komentář, nápad či názor :-)
You can comment also in english :-)
Schreiben Sie mir gerne auch auf Deutsch :-)